fbpx

Botox

Botox är en populär kosmetisk behandling som används för att minska rynkor och fina linjer i ansiktet. Huvudingrediensen i Botox är botulinumtoxin typ A, som är ett neurotoxin som tillfälligt blockerar muskelaktiviteten. När det injiceras i små mängder i specifika ansiktsmuskler kan Botox minska muskelkontraktioner och därmed reducera synliga rynkor.

Vad kan Botox behandla?

Botox används främst för att behandla rynkor och linjer som orsakas av upprepade muskelrörelser, såsom bekymmersrynkor mellan ögonbrynen (glabellalines), rynkor i pannan och kråkfötter runt ögonen. Det kan också användas för att behandla andra medicinska tillstånd som överdriven svettning (hyperhidros), kronisk migrän och spänningshuvudvärk.

Hur går en Botox-behandling till?

En Botox-behandling är vanligtvis snabb och smärtfri. En certifierad läkare eller skönhetsbehandlare injicerar Botox i de önskade områdena med en fin nål. Effekten av behandlingen utvecklas gradvis under några dagar till en vecka och kan variera från person till person. Resultaten varar vanligtvis i cirka tre till fyra månader.

Vad är fördelarna med Botox?
  • Minskar rynkor och fina linjer.
  • Ger ett mer avslappnat och ungdomligt utseende.
  • Minimal återhämtningstid.
  • Kan användas för att behandla olika medicinska tillstånd.
Viktiga överväganden och risker

Det är viktigt att konsultera med en erfaren och certifierad professionell innan du genomgår en Botox-behandling. Det finns vissa risker och biverkningar att vara medveten om, inklusive tillfällig svullnad, rodnad och huvudvärk. En noggrann medicinsk historia och konsultation är avgörande för att säkerställa att Botox är rätt för dig.

Botox är en effektiv och populär behandling för att minska rynkor och linjer i ansiktet samt behandla vissa medicinska tillstånd. Det är viktigt att utföra behandlingen av en kvalificerad professionell för de bästa och säkraste resultaten.

BOKA TID

boka konsultationtid

För att boka konsultationtid, ring oss på 072-2211198.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj en tjänst*
Ditt namn*
E-postadress*
Telefonnummer *
Meddelande*