fbpx

Näsplastik

Personlighet och ansiktsutseende påverkas ofta av näsans utseende. Även om vissa personer tycker att deras näsa har för stora knölar, är resten av näsan fin. Hud, slemhinnor och ett skelett av ben och brosk bildar näsan och gör att den fungerar. Dessa delar kan minskas eller ändras genom en näsoperation (även kallad näsplastik).

Inför Operationen

Innan varje behandling på NCA-kliniken måste en plastikkirurg samråda med patienten för att säkerställa lämplighet för ingreppet och att det passar patientens situation. Innan patienten bokar en näsplastik träffar de vanligtvis en plastikkirurg för ytterligare preoperativt samråd. Detta görs för att se till att patienten känner sig trygg under hela resan och för att kommunikation om patientens mål och förväntningar sker på önskat sätt. Operationen utförs vanligen under allmän bedövning, men i vissa fall kan den utföras under lokalbedövning. Näsoperation tar mellan 90 minuter och tre och en halv timme, beroende på hur omfattande operationen är. Näsplastik kan utföras med olika tekniker, som vanligtvis delas in i så kallade öppna och slutna tekniker. Vid den öppna tekniken gör vi små sicksack formade snitt i huden mellan näsborrarna och ytterligare snitt i näsborrarna. I den slutna tekniken gör vi hela snittet genom näsborrarna. Vilken teknik vi använder beror på patientens önskemål och situation, så vi använder den teknik som passar patienten bäst. Hos oss får patienten alltid en unik och personlig plan.

Näsplastik Inför Operationen
Näsplastik Efter Operationen

Efter Operationen

Efter näsoperationen lägger vi ett bandage eller plast bandage, som vanligtvis byts efter en vecka och tas bort efter två veckor. Den totala längden på bandagen är vanligtvis två veckor. De flesta patienter kan återvända hem samma dag efter några timmars vila. Det kan förekomma en lätt smärta eller tryck efter ingreppet, men det försvinner efter några dagar. Lokalbedövning används under ingreppet för att minimera den postoperativa smärtan. Som vid alla andra operationer brukar blåmä

BOKA TID

boka konsultationtid

För att boka konsultationtid, ring oss på 072-2211198.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj en tjänst*
Ditt namn*
E-postadress*
Telefonnummer *
Meddelande*