fbpx

Ögonlocksplastik

Området runt ögonen spelar en viktig roll för helhetsintrycket, vilket gör ögonlockskirurgi till en av de vanligaste plastikoperationerna. Denna procedur är utformad för att ta bort hud, muskler och ibland fettvävnad från de övre och nedre ögonlocken för att ta bort påsar eller tunga ögonlock.

Övre Ögonlocksplastik

Övre ögonlocksplastik är ett relativt enkelt ingrepp, vanligtvis inom en timme under lokalbedövning. Under denna behandling avlägsnas sedan överflödig hud. Vid behov brukar även en del av den underliggande muskelvävnaden och fettet avlägsnas.

Nedre Ögonlocksplastik

Vad som behöver göras vid nedre ögonlocksoperation varierar, det kan vara en kombination av överskottshud och fickor, endast överflödig hud eller bara fettfickor. Nedre ögonlocksoperation är en mer avancerad procedur än ovan och utförs vanligtvis under narkos. I denna procedur görs ett snitt under ögonfransarna och vid leendelinjen. Vid behandling av fettfickor används en teknik för att flytta fettet längre ner för att dra åt eventuella fördjupningar. Att flytta fett istället för att ta bort det kan minska risken för håligheter. Det är viktigt att veta att små rynkor under ögonen inte försvinner helt, men det resulterar oftast i en fräschare look och en mer naturlig finish. Nedre ögonlockskirurgi har en längre återhämtningstid än övre ögonlockskirurgi. Du och din kirurg kommer att kommunicera detta under konsultationen så att ni känner er helt trygga under hela resan.

Övre & Nedre Ögonlocksplastik

Övre och undre ögonlocksplastik kan utföras separat eller tillsammans för maximal effekt

Inför operation

Inför varje behandling hos oss på Nordic Cosmetic Akademi Clinic (NCA) får du en konsultation för att ta reda på om blefaroplastik passar dig och vad som är bäst för dig och din situation.

Vi rekommenderar att börja med en närande hudvårdsrutin med en fuktighetskräm morgon och kväll och sedan fortsätta i minst 3-6 månader efter operationen. Vi vet mycket om vilka produkter som är rätt för dig och din hud, så fråga oss gärna.

Efter operation

Du kan åka hem efter operationen eller så kan du få behandling med kallmask på vår återhämtningsavdelning. För att minska svullnaden rekommenderar vi att du lägger en kall mask över ögonen och vilar med huvudet upphöjt i 2-3 timmar efter hemkomsten. Det är vanligt att känna en pulserande smärta runt ögat de första dagarna och det kan uppstå blåmärken. Detta är helt normalt och avtar efter några dagar och försvinner vanligtvis helt efter ungefär två veckor. I sällsynta fall kan det vita ögat blöda, men det varar i ungefär tre veckor innan det försvinner. Stygnen kan tas bort efter 7 dagar efter operationen. Ärren är vanligtvis bara lite synliga under några månader. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

BOKA TID

boka konsultationtid

För att boka konsultationtid, ring oss på 072-2211198.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj en tjänst*
Ditt namn*
E-postadress*
Telefonnummer *
Meddelande*