fbpx

BröstLyft

När du bokar ett bröstlyft hos oss NCA Clinic är det viktigt för oss att du känner dig trygg med ditt beslut. Vi har lång erfarenhet av bröstkirurgi och beaktar alltid dina önskemål, förväntningar och frågor.

Viktigt att veta inför ett bröstlyft

Först ska vi boka en konsultation för att träffa plastikkirurgen som ska utföra bröstförstoring. Du kommer att diskutera alla saker som är viktiga för dig, vad dina förväntningar och bekymmer är. Det finns olika metoder för bröstförstoring, och vilken metod som fungerar för dig beror bland annat på din anatomi. En plastikkirurg kommer att berätta vad som är bäst för dig, hur ingreppet utförs och vilka risker som finns. Det är viktigt att veta att bröstförstoring och operation alltid medför risker. Vissa människor upplever också smärta, såsom infektion, blödning och känselförändringar, men oftast bara lindriga besvär, och de flesta upplever obehag.

Så här går ett bröstlyft till

På operationsdagen träffar du en narkosläkare och en plastikkirurg. så att du kan se skillnaden efter förstärkningen och så har kirurgen en bild på dig som ska ta före och efter bilder. Innan denna process kommer du igen att titta på händelseförloppet och vad du kan förvänta dig. Det är viktigt att du känner dig trygg och vet vad du kan förvänta dig. Själva operationen görs under allmän och lokalbedövning, bröstförstoring tar vanligtvis 1-1,5 timme och snitten sys ihop med dolda suturer som stängs av kroppen. Efter operationen kan du vila och få råd om hur du bäst tar hand om dig själv. Du kan åka hem samma dag som vår personal finner lämpligt.

Läkningsprocess vid ett bröstlyft

Som med alla andra ingrepp ser behandlingsprocessen olika ut för olika personer, så det är viktigt att lyssna på din kropp och följa de råd du får. Du kan uppleva mild smärta under de första 2-3 dagarna, och dessa smärtor kan kvarstå i upp till en vecka efter operationen. Det räcker i de flesta fall med receptfria smärtstillande, se till att ta kontakt om du upplever svår smärta

Viktiga råd

Under den första månaden efter bröstförstoring måste du ha en rejäl dressing-bh hela dagen. För nästa månad räcker det med klädsel på dagtid. Det är viktigt att veta att du vanligtvis behöver ta 2-3 veckors ledigt. Undvik tunga lyft och aktiviteter som involverar ansträngande bröströrelser under 7-8 veckor. Lättare fysisk aktivitet som promenader går bra och rekommenderas. Se till att också undvika att röka och dricka efter operationen, och undvik även sol, bad och bastu under de första månaderna. 10-14 dagar efter operationen bör du komma tillbaka på ett uppföljningsbesök för att kontrollera läkningsprocessen. Vi uppmuntrar dig också att boka en granskning efter 4-6 månader och 12 månader. Det är viktigt att se att du återhämtar dig bra

BOKA TID

boka konsultationtid

För att boka konsultationtid, ring oss på 072-2211198.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj en tjänst*
Ditt namn*
E-postadress*
Telefonnummer *
Meddelande*